iOS 7 ile başlayan ve skeumorphism’i ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar olarak algılanan Apple’daki yenilenme süreci daha kimsenin fark edemediği sorunları ortaya çıkardı aslında. Steve Jobs sonrası Apple yönetiminde gerçekleştirilen değişikliklerin kullanıcılara (ve müşterilere) sadece iOS ve MacOS’da görsel yenilikler yapılacağı şeklinde lanse edildi, oysa Apple kalite kontrol sisteminde büyük değişiklikler yapmışa benziyor.

Apple’ın bu aşamadan sonra asıl problemi, işletim sistemlerinin yeni görünümününün kullanıcılar tarafından kabul edilmesi değil, stabil çalışan ve bug’lardan arındırılmış bir iOS sürümünü kullanıcıların deneyimine sunabilmek olduğu anlaşılıyor.

PC’den Mac’e ve normal cep telefonlarından iPhone’a geçişimdeki en önemli etken stabil çalışan işletim sistemleri olmuştur. Ne yazık ki Apple’ın bir nevi Microsoft’laşmaya başladığını üzülerek izliyorum.

Kalite kontrolünden geçmeyen (yada çok hızlı geçen) iOS 7, Apple TV güncellemelerinden sonra bakalım Mavericks ile nelerle karşılaşacağız? Tek istediğim bilgisayarımda, telefonumda ve tabletimde stabil çalışan bir işletim sistemi. iOS 7.0.2’de iOS 7.0’da bile olmayan yeni bug’ları, hataları keşfetmek gerçekten can sıkıcı.