Extreme müzik denilince aklıma ilk gelen gruplardan biridir tabiki Godflesh, ama tüm extreme müziğin temelinde tek bir grup vardır. Napalm Death!

80’lerin ikinci yarısından sonra kurulan tüm gruplara ya müzikal olarak yada eleman olarak birşeyler veren tek grup olmuştur Napalm Death, herşeyin başlangıcı ve ilki o’dur.

Justin K. Broadrick’de Napalm Death ile Scum’ı yarattıktan sonra kendi yolunu çizmiş ve G.C. Green ile Godflesh efsanesini başlatmıştır. 1988 Godflesh, 1989 Streetcleaner, 1992 Pure, 1994 Selfless, 1996 bana göre zirve yaptıkları Songs of Love and Hate, 1999 Us and Them, 2001 Hymns…

Sonrasında J.K. Broadrick kendi denemelerini yaptı. 2014’de reunion modasına uyarak tekrar bir araya geldiler ve World Lit by Fire’ı çıkardılar. Broadrick bir söyleşisinde bu albümü ilk iki albümlerine benzetiyor olduğunu belirtir ancak G.C Green buna kesinlikle karşı çıkarak albümün daha fazla ruh barındırdığını söyler.

Yeni albüm Post Self aynı ismi taşıyan şarkı ile eski Godflesh’i hatırlatsa da genel olarak vasatın üzerine çıkamayan bir albüm.