İki haftadır kullanmakta olduğum iPhone 6 Plus ile ilgili düşüncelerim satırbaşları halinde şöyle sıralanıyor:

  • Batarya ömrü çok iyi gözüküyor. Yıllar sonra hergün şarj etmeme gerek olmayan bir telefon kullanıyor olmanın rahatlığını yaşıyorum.
  • Telefonun en boy oranı biraz tuhaf. Uzunluğu oldukça fazla.
  • Büyüklüğü ilk başta kullanımı zorlaştırıyor gibi gelse de zamanla alışılıyor. Tek el ile kullanmak çok rahat değil ancak bazı işleri tek el kullanarak halletmek mümkün.
  • Büyük ekranlı telefonda internette gezinmek, yazıları okumak ayrı bir keyfi var. iPad Mini ile yaptığım bazı şeyleri artık telefonumda yapabiliyorum.
  • Uygulama geliştiriciler henüz tam olarak iOS 8 ve iPhone 6 Plus güncellemelerini yapamadılar. Çoğu uygulama bu nedenle zoomlanmış şekilde gözüküyor, ekran büyüklüğünün avantajlarını kullanamıyor. Apple iOS 8’i herkesin kullanımına açmadan yaklaşık 4 ay önce beta olarak geliştiricilere sunuyor, ancak yeni telefon modellerinin ekran çözünürlüğü hakkında bilgi vermiyor. Bu nedenle uygulamaların yeni çözünürlüğe göre tekrara hazırlanması zaman alıyor.
  • iOS 8 problemleriyle beraber geldi. Yeni bir telefon, yeni işletim sistemi düsturuyla çalışan Apple, iOS 8’i biraz aceleye getirmiş gibi. Yaklaşık bir yıl önce önce yazdığım yazıda Apple’ın stabilite problemlerine değinmiştim. Sorun hala sürüyor ancak iOS 8.1 kritik hatalar düzeltilmiş durumda.[1]
  • Kilit düğmesinin sağ yan tarafa alınmış olmasına alışmak biraz zor.
  • MacRumors forumlarında okuduğum kadarıyla telefonun 1 GByte RAM’e sahip olması çoğu kullanıcı tarafından eleştiriliyor. Ben herhangi bir sıkıntı hissetmesem de özellikle Safari’de sekmeler tekrar açıldığında sayfanın baştan yükleniyor olması bu soruna bağlanmış. Belki yazılım güncellemesi ile çözülebilecek bir sorun ancak RAM’in biraz daha fazla olması beklenebilirdi.

  1. Benim gibi takıntılı tiplerin bu konuda kafa yorduğunu düşünüyorum. iPhone 1 iOS 1 ile gelmişti. iPhone 3G iOS 2 ile. iPhone 4S ile bu uyumlu version numaraları değişti, iPhone 4S iOS 5 ile geldi. S’li modelleri başladıktan sonra işletim sistemi sürümleri ile telefonun numaraları arasındaki uyum bozuldu. iPhone 6 serisinin model numarası 7,1 ve 7,2 olarak kayıtlı. iOS 8 ile değil iOS 7.3 ile gelse bu modeller telefon modeli ve işletim sistemi sürümleri aynı numaralandırma serisini takip etmiş olacaktı.