Önce kasetleri arşivledim. Aradığım her albüm Türkiye’de çıkmıyordu, LP’den çekilen kasetleri de arşivledim mecburen. Sonra CD’ler çıktı. CD koleksiyonum başlangıçta çok yavaş gelişti ama sonrasında Türkiye’de hiçbir yerde bulunamayacak albüm baskılarının bile bulunduğu iyi kötü bir arşiv oluştu. Yıllar geçti, arşivlediğim CD’lerin Remixed & Remastered baskıları çıkınca mecburen onları da ekledik arşive.

Sonra dijital müziğe geçildi, MP3 arşivleme dönemi başladı. Tüketmek kolaylaştığından daha önce dinleme fırsatı bulamadığım grupların albümlerini de MP3 arşivime ekledim. Bitmedi, Mastered for iTunes çıktı, dijital cihazlarda daha kaliteli dinlemenin yolu bu denildi, aynı albümün kaset-CD-Remastered CD kopyasından sonra bu sefer Mastered for iTunes kopyasını da arşivledim.

Şimdi “lossless” dönemi, Bandcamp sağolsun hiçbir şekilde albümlerine ulaşamayacağım underground grupların stüdyo kalitesindeki 16 bit/44.1 kHz FLAC dosyalarını arşivliyorum ama daha bitmedi üzerine Hi-Res Audio çıktı, 24 bit / 96 kHz!! Ömrüm yeterse 32 bit / 384 kHz dosyaları da görürüm, sonrasına yetişemem herhalde!