Metallica tarafından All Within My Hands ismiyle hayır işleri için kurduğu organizasyona gelir elde etmek için 3 Kasım 2018’de San Francisco’da Masonic Auditorium’da verdiği konser kayıtlarını derlediği “Helping Hands… Live & Acoustic At The Masonic” isimli albümü 1 Şubat itibariyle piyasaya çıktı. Albüm Metallica’nın kendi şarkılarının akustik versiyonları ve Deep Purple (When A Blind Man Cries, 1972), Nazareth (Please Don’t Judas Me, 1975), Bob Seger (Turn the Page, 1973) ve Blue Öyster Cult (Veteran of the Psychic Wars,1981) klasik şarkılarının cover’larından oluşuyor.

MTV Unplugged ile 90’lı yıllarda başlayan akustik yorumlama olayı günümüzde yardım toplama organizasyonlarının olmazsa olmazı. Kimi şarkıların akustik yorumları orijinallerinden daha güzel olurken bazı şarkıları tanımak bile güç oluyor.

Metallica’nın bu albümündeki Disposable Heroes ile Enter Sandman’in akustik yorumlarının orijinal parçalar ile alakası yok gibi, şarkıları tanımakta büyük güçlük çektim. Bununla birlikte konser sırasında eğlenceli olan izleyici ile konuşma, espriler vb. kayıtta tekrar tekrar dinledikçe anlamsızlaşıyor biraz ve gereğinden fazla uzun tutulmuş, her şarkı arasında en az 1 dakikalık böyle bölümler var. İlk dinleyişte güzel belki ama sonrasında bir miktar sıkıcı oluyor.

Albümün tüm satış gelirlerinin All Within My Hands derneğine bağışlanacağı belirtiliyor. Bu açıdan bakarsak dinlemelik değil arşivlik nitelikte bir Metallica hayırsever albümü. 🤟🏻🤟🏻🤟🏻