Apple bir sürpriz yaptı ve işletim sistemi sürüm güncelleme süresini 2 yıldan bir yıla indirdi. Geçen yıl Temmuz ayında çıkan Lion’dan sonra bu yıl 25 Temmuz’da Mountain Lion kullanıma sunuldu.

Apple Mountain Lion’ın 200’den fazla yeni özellik ile geldiğini söylüyor. Pek çoğu güünlük kullanımda karşımıza çıkmayacak özellikler olsa da iOS cihazlarla iCloud sayesinde anında senkronizasyon sağlayan Notes, Reminders gibi uygulamalar, Messages, gerçekten mükemmel bir hıza erişmiş olan Safari, açılma süresi ile beni şaşırtan iTunes, Twitter entegrasyonu (Sonbaharda Facebook ile entegrasyon da sağlanacak) ve bildirimler en önemli özellikler arasında görünüyor.

Bütün bunların yanında işletim sisteminin alışılmış kullanım kolaylığı ile birlikte düşünüldüğünde, OS X Microsoft’un bir türlü yerleştiremedeiği UX ve UI özelliklerinden rahatlıkla yararlanarak, kullanıcıların ve içinde bulunulan yılların taleplerine göre eklentiler yaparak kolaylıkla gelişiyor.

UX ve UI özelliklerini bir türlü yerleştiremeyen Microsoft ise Windows 8’de Metro arabirimine büyük umutlar bağlamış durumda. Metro arabiriminin yeniliği ve eski kullanıcılar için karmaşıklığı düşünüldüğünde, Apple’ın gelecek yıllarda kişisel bilgisayar alanında liderliği rahatlıkla ele geçireceği kolaylıkla anlaşılıyor.