Zamanın ne kadar hızlı akıp gittiğini, dizinin 2. sezonunu izlerken ilk sezon üzerinden 2 yıl geçtiğini fark edince bir kez daha idrak edebilme şansı buldum. 2019 yılının yine bu zamanlarında bir gün içinde tüm bölümleri izlemiştim. O yıl bol bol Gwent oynadığım ve Witcher kitapları okuyor olduğum için hikayenin ve evrenin içinde hissediyordum kendimi. Bu yıl için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Sezon 2’nin yayınlanacağı tarihi bile bir gün öncesinde öğrendim.

Yeni sezon büyük beklentiler yaratmadan geldiğinden anlaşılan öyle ki kimsenin büyük beklentisi yok. Oyuncular isteksiz biçimde rol almış “hadi bitse de gitsek” ruh halinde, senaryo çok ama çok zayıf, heyecan yaratalım diye serinin bilinen hikayesinin çok dışına çıkılmış, dizinin bitçesi de çok çok küçük anlaşılan aynı mekanlarda dolanıp durmuş oyuncular. Henry Cavill bana içinden sürekli “Ne işim var burda benim?” diye düşünüyor gibi geldi sık sık. Büyük olasılıkla 3. sezon eğer çekilirse dizide yer almayacak, sakatlık hikayesi biraz uydurmaca bana kalırsa.

Dizinin senaryosunu ben yazıyor olsam veya yapımcısı olsam kitaptaki hikayeyi anlatmak, onu diziye uyarlamaya çalışmak yerine her bölümde farklı bir canavar ile witcher mücadelesinin konu edildiği küçük hikayeler yazardım. Çok daha eğlenceli ve keyifli olabilirdi.