Diablo 3 için geçen yıl Blizzcon’da tanıtımı yapılan Rise of the Necromancer ek paketi 27 Haziran gecesi satışa sunuldu. 15 € gibi bir fiyattan alınan paket halihazırda 6 karakter bulunan Diablo 3 evrenine bir 7.‘yi Necromancer’i ekliyor.

Oyunun genel olarak oynanış mekaniğinde bir değişiklik yok. Necromancer için 6 parçadan oluşan 4 yeni set ile 2’li bir silah seti de ekleniyor.

2012’de piyasaya çıkan bir oyun için 2017’de ek paket yapmak aynı grafik tasarımcıları ile çalışılmadığı takdirde biraz problemli oluyor. Nitekim portre fotoğraflarındaki kalitesizlik mi desem, acelecilikten mi desem biraz çiziktirilmiş gibi duruyor eski portrelere nazaran1. Eklenti ile gelen portre çerçevesi için de durum aynı.

Necromancer Set Dungeon’ları önceki set dungeon’lara göre fazlasıyla basit olmuş, 1’i hariç (onu da 2. seferde tamamladım) hepsini ilk seferde mastery yapmayı başarınca fazlasıyla şaşırdım. Anlaşılan öylesine hazırlanmış, üzerinde teknik olarak pek çalışılmamış set dungeon’lar olduğu anlaşılıyor. Yani yapımcılar set dungeon koymazsak olmaz demişler ve ekleyivermişler.

Challange Rift’ler güzel bir fikir, belki biraz daha geliştirilebilir. Her hafta salı günü güncellenen, önceden hazırlanmış (yani tüm pylon’lar, rare’ler ve champion’lar hep aynı yerde) ve belirlenen süre içinde tamamlanması gereken riftlerden oluşuyor. Başarılı olunca Death’s Breath ve Forgotten Souls dışındaki crafting material’lar elde ediliyor, leaderboard sıralaması içinde yer alabilmek ve hatta bunun için hırs yaparak tekrar tekrar oynamak mümkün.

Yeni haritalar oldukça titiz bir çalışmanın ürünü gibi duruyor. Shrouded Moors ve Temple of the Firstborn detaylı ve oldukça iyi dizayn edilmiş, portre grafikleri gibi baştan savma değiller.


  1. İlk deneyimlerimden sonra geçen hafta içinde oyuna gelen ilk güncelleme ile necromancer portre grafikleri ve portre çerçevesinde bazı düzeltmelerin yapıldığı belirtildi. Demek gözlemlerimde yanılmamışım. Zamanında çıkması için biraz aceleye getirilmiş, hatta placeholder olarak kullanılmışlar.