TweetBot.Ends Twitter’a 2008 yılında kaydolmuştum. O yıllarda sosyal medya daha yeni oluşmaya başlıyordu ve Twitter’daki tek amaç o an ne yaptığını bildirmekten ibaretti.

Yıllar geçtikçe işler değişti, Twitter büyüdü, artık takip edilmeyen hesapları bile size zorla göstermeye, aralara reklamlar almaya başladı. İşte o zamanlar Twitter’a sadece kendi timeline’ınıza ulaşmayı sağlayan programlar yaygınlaşmaya başladı. Echofon, Twitterrific, Tweetie…ve TweetBot!

Sadece takip ettiklerimi göstermesi ve reklamları timeline’ımın dışında tutması ile TweetBot 2011 yılından beri hem telefonumda hem de bilgisayarımda kullandığım bir program olmuştu.

Elon Musk sonrası Twitter’ın fazlasıyla değişeceğini tahmin ediyordum, twitter dışından başka programların API’ye ulaşımına elbette yasak getirecekti yeni Twitter yönetimi, hiç şaşırmadım.

Geçtiğimiz haftalarda TweetBot ve diğerlerinin API’ye ulaşması engellenince Mastodon‘a doğru yol almak gerekli oldu. TweetBot geliştiricileri de zaten bu durumu önceden fark etmişler ve Mastodon için Ivory isimli programı hazırlamaya başlamışlardı.