Microsoft’un işletim sistemlerinin telefon, tablet ve bilgisayarlarda tek bir sürüm şeklinde yapılamayacağını yavaş yavaş anlıyor olduğunu göstererek yazılım dünyasında yerini alan ücretsiz işletim sistemi. Aynı sıkıntıyı zamanında Apple’da yaşadı, bir taşla üç kuş vurabilir miyiz dediler ama olmayacağını gördüler.

Elbette telefon, tablet ve bilgisayar işletim sistemlerinde kullanıcı deneyimini kolaylaştıracak benzerlikler olmalı. Birini kullanan diğerlerini de kolaylıkla kullanabilmeli, UX’in (kullanıcı deneyimi) bu şekilde geliştirilmesi gerekir.

Windows 8.1 bunun tam tersi idi, tablet işletim sistemini bilgisayara uyarlamaya çalıştılar ve her şey karıştı. Windows 10 bu kapsamda ileriye doğru atılan bir adım gibi. Hala karışık çok şey var ancak bir önceki sürüme göre daha derli toplu.

Bununla birlikte Windows 10 ile pekçok sorun yaşayan kullanıcılar da mevcut. MacBook Pro bilgisayarımda BootCamp partisyonunda kullandığım Windows 10 Apple tarafından doğrudan driver desteği verilmemesine karşın gayet stabil çalışıyor, PC notebook kullanıcıları ise doğrudan desteklenen ürünlerinde akla hayale gelmez sorunlar ile karşılaşıyorlar.