Yılbaşı tatiline girmemle birlikte boş zamanımı değerlendirme amacıyla bilgisayar oyunları oynayabileceğimi düşünerek yaz aylarında yenilediğim bilgisayarıma Windows yüklemeye karar verdim. OS X’e o kadar çok alıştımki Windows yüklemeyi hiç düşünmememe karşın bazı oyunları oynayabilmek için mecburen tatilim başlamadan hemen önce Windows 8.1 satın aldım. Tatilimin ilk saatleri, retina ekranlı MacBook Pro’ma Windows 8.1 kurmakla başlamış oldu.

Karşılaşılan ilk güçlük MacBook Pro’da DVD sürücü olmamasından kaynaklandı. Eski MacBook’umun DVD sürücüsünden faydalanarak Windows 8.1 DVD’sinin imajını almayı başardım. Ancak imajın hem Mac OS X hem Windows ortamında sorunsuz çalışabilmesi için kara büyülü Terminal komutlarından faydalandım.

hdiutil makehybrid -iso -joliet -o [filename].iso [filename].cdr

DVD imajının .iso formatına dönüştürülmesiyle işler kolaylaştı, Windows 8.1 yükleyeceğim bilgisayarımda BootCamp’i çalıştırarak Windows 8.1’e boot edebilen bir USB disk hazırladıktan sonra Windows 8.1’i MacBook’a çocukların bile yüklemesi işten bile değildi artık.

Yükleme işlemi tahminimden uzun sürdü. Windows kurulum sistemi görsel değişikliklerin altında Windows XP’den kalan SETUP dosyasını halen kullanıyor sanırım.

Yükleme sonrası Windows 8.1 kutucukları ile ilk kez kaşılaştım. Canlı olduğu söylenen kutuları canlandırmak ve kişisel kullanım tarzıma göre ayarlamak pek uzun sürmedi, hemen birkaç yeni uygulamayı da Windows Store’dan indirdim.

Masaüstüne geçtiğimde yeni Windows’un Windows 7’den fazla farkı olmadığını da gördüm. Tamam, Start (Başlat) menüsü yok (gerçi ben yokluğunu hiç hissetmedim, ama bu menüyü kullanmaya alışanlar zorlanabilir) ama masaüstü bildiğimiz aynı masaüstü Windows da bildiğimiz Windows.